Rijeka 2020

Doba moći

Velika europska umjetnost odgovara na krizu
seasons_smallRijeka je preživjela okupacije, oslobođenja, carstva koja se urušavaju, promašene socijalističke pokuse. Ova programska linija istražuje svijet totalitarnih režima, struktura moći i straha, koje su transformirale riječke izgovorene i prešućene narative. Mnoge aktivnosti vezane uz Doba moći održavaju se u i oko lokalnih memorijalnih obilježja – građevina (Guvernerova (D’Anunnzijeva  palača), spomen područja (Goli otok, kamp Kampor na Rabu), muzeji (Lipa), spomenici (Spomenik pobjede, Podhum), vojni kompleksi Sv. Katarina, bivše vojarne dobrovoljaca iz Španjolskog građanskog rata, (trenutačno sveučilišni kampus), slavni ostaci povijesti (Titov motorni brod Galeb) i izgubljena mjesta koja je službena povijest zaboravila.

Detaljniji opis pročitajte na ovoj poveznici (LINK).


Prezentirana studentska istraživanja tržišta o (ne)uključivanju manjina u kazališno-kulturni život

U petak, 20. siječnja 2017. na Ekonomskom fakultetu održane su prezentacije studentskih projekata asistentici umjetničkog koordinatora flagshipa Doba moći (O.Frljić) Barbari Babačić.

Posted in Doba moći | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci pokrenuto istraživanje o (ne)uključivanju manjina u kazališno-kulturni život

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci sastali su se prof. dr.sc. Lara Jelenc i Barbara Babačić (flagship Doba moći) kako bi zajedno s redovitim studentima/icama treće i četvrte godine diplomskog studija, raspravili o istraživanju koje će se odvijati u sklopu izvođenja nastave na kolegiju Istraživanje tržišta.

Posted in Doba moći | Tagged , , , , | Leave a comment

U Ljubljani održan sastanak povodom prvog kazališnog projekta EPK 2020 Gorski divovi

Na Akademiji za gledališče, radio, film i televizijo (AGRFT) Ljubljana, sastali su se redatelj i profesor Sebastijan Horvat i asistentica umjetničkog direktora Olivera Frljića, Barbara Babačić.

Posted in Doba moći | Tagged , , , , , , | Leave a comment

U Sarajevu održan prvi sastanak Akademija

Na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, 5. listopada sastali su se prodekan za međunarodnu suradnju, umjetnički i  nastavno-istraživački rad, Srđan Vuletić i Barbara Babačić, asistentica umjetničkog direktora flagshipa Olivera Frljića, kako bi započeli suradnju u sklopu neformalne edukacije koju je Frljić osmislio pod nazivom Inkubatori znanja. Inkubatori kazališnog znanja serija je edukacijskih programa u okviru […]

Posted in Doba moći | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Održan sastanak o Koršunovasovoj produkciji u sklopu Rijeka 2020.

U Sarajevu na MESS festivalu, nakon izvedbe Čehovljevog „Galeba“ u režiji Oskarasa Koršunovasa, sastali su se Aurimas Minsevicius, predstavnik OKT / Vilniaus miesto teatras iz Lituanije, Vilniausa i Barbara Babačić, asistentica umjetničkog direktora flagshipa Doba moći Olivera Frljića.

Posted in Doba moći | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

U pripremi prva kazališna koprodukcija u sklopu Rijeka 2020

U nedjelju 4.rujna 2016. predstavnici četiriju drama nacionalnih manjina – Hrvatsko narodno kazalište Rijeka – Talijanska drama, Deutsches Staatstheater Temišvar i Slovensko stalno gledališče Trst, te jednog ansambla koji je do prije jedanaest godina imao manjinski status – Albanski teatar Skopje, sastali su se s redateljem Paolom Magellijem i umjetničkim koordinatorom  flagshipa Seasons of Power, Oliverom Frljićem […]

Posted in Doba moći, Vijesti | Tagged , , , , | Leave a comment