Rijeka 2020

Kuhinja

Centar za kreativne migracije

kitchen_smallZamišljamo mjesto dijaloga između onih koji su doputovali k nama i onih koji su otputovali. Mjesto gdje možete sjesti, piti čaj ili dobru kavu i razmjenjivati priče. Zovemo to kuhinjom, središnjim mjestom svakoga doma gdje se razmjenjuju recepti, razvijaju okusi i na kojem je moguća iskrena razmjena. Hrana je bitan instrument kulture, početak dijeljenja. Osoblje projekta i jelovnik odraz su riječke raznolikosti. Kuhinja postaje otvorena radionica za razmjenu ideja, navika, predrasuda. Neformalni impuls koji spaja i okuplja. Mjesto rada: studio za razvoj umjetnosti, centar za istraživanje, galerija za izložbe na granici gradske povijesti i suvremene stvarnosti. Funkcionira kao platforma za suočavanje s iskustvima migracije iz drugih dijelova Europe.

Detaljniji opis pročitajte na ovoj poveznici (LINK).


Velik broj posjetitelja na Bakanalijama

Raznolik i bogat program Bakanalija privukao je u prostor RiHub-a (ex Bernardi) velik broj sudionika i posjetitelja koji su mogli uživati u tradicionalnim manjinskim jelima te popratnom kulturnom programu. Održane su i dječje radionice te predavanje Ane Smokrović na temu kulture i hrane. U večernjim satima u klubu Tunel održan je after party “Baka nije ovdje” […]

Posted in Kuhinja, Vijesti | Tagged , , | Leave a comment

Bakanalije – baka nije odavde

Kažu da je kuhinja mjesto dijeljenja kultura, razmjenjivanja iskustava i spajanja različitosti. Na toj ideji nastao je projekt “Bakanalije – baka nije odavde”.

Posted in Kuhinja, Vijesti | Tagged , , , | 2 komentara