Rijeka 2020

Why volunteer?

Volunteering is every individual’s free choice, to use his or hers knowledge and skills to contribute and help certain community. As a part of NGO association SMART’s activities in Rijeka, there is an active Volunteering centre that has been Department of Culture’s partner on the ECoC 2020 project. Since 2005, SMART is implementing its Volunteering programme aimed at promotion and integration of volunteering activities in the Primorje-Gorski Kotar region.

Prva akcija kojom započinjemo s radom s volonterima je uključivanje u manifestaciju Hrvatska volontira koju organizira Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) od 19. do 24. svibnja 2014. već četvrtu godinu za redom! Volonterske aktivnosti održat će se diljem Hrvatske, a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Prvi EPK volonteri tijekom ove manifestacije bit će prisutni na svom infopunktu na Korzu s ciljem da dijeljenjem letaka i razgovorom s građanima šire informaciju o kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Također će svim zainteresiranim građanima moći ponuditi više informacija o tome na koji način se i oni mogu uključiti u ovaj projekt.
Za sve zainteresirane koji se i nakon manifestacije Hrvatskla volontira žele uključiti, to mogu učiniti ispunjavanjem Prijavnice za volontere.

Udruga SMART | Hrvatska volontiraHrvatska mreža volonterskih centara

Prijavnice za volontere

Poveznica na stranici EPK